13 Haziran 2012 Çarşamba

Bisikletlerimizle Kıtaları Birbirine Bağladık

Şirketimiz bünyesinde kurduğumuz bisiklet kulübü olarak, 10.haziran.2012 – Pazar günü “Türkiye Bisikletliler Derneği” tarafından gerçekleştirilen “Dünya Çevre Günü – Kıtalar Arası Bisiklet Gezisi” etkinliğine katıldık. Kulüp kurucusu olarak ben ve çok değerli kulüp üyeleri arkadaşlarımın, ve bisiklet gönüllüsü olan her yaştan bisikletçinin katıldığı etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Yaz sezonunun gelmesiyle bisikletin daha fazla yollarda olduğu bu günlerde, bisiklet sevgisinin aslında çocukluktan yaşlılığa kadar sürekli devam ettiğini gösteren bu etkinliğin, dünya çevre günü kapsamında yapılması da aktiviteye ayrı bir önem kazandırdı.






Bisiklete binmenin, “sağlıklı hayat” ve “temiz bir çevre” için önemli olduğunu da vurgulamayı amaçlayan etkinlik, sabah saat 09:00’da Taksim buluşmasıyla start aldı ve Şişli, Mecidiyeköy, Balmumcu, Yıldız hatlarını izleyerek Boğaz Köprüsü geçişi, ve sonrasında Beylerbeyi, Üsküdar hattını takip ederek, Harem’de son buldu. Çevre kirliliğine sebep olmadan, ve gürültüsüz bir seyahat imkanı sağlayan ve bunun yanında da spor yapıp sağlıklı ve zinde kalmamıza destek olan bisiklete binme keyfi, boğaz köprüsü geçişi ile daha da keyifli hale geldi.



Güzel ve güneşli bir havada gerçekleşen, ve toplamda parkur olarak 20 km. pedal çevirilen etkinlik, tüm katılımcılara bol keyif verdi.

1 yorum:

  1. Bende Bisikletçiyim :) bir gün gezeriz beraber inşallah

    YanıtlaSil